Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Gálameccs Di Stefano tiszteletére

MTI
2003.09.11. 16:03
Fél évszázada szerződött a Real Madridhoz, s nyert - nem mellékesen Puskás Ferenc csapattársaként - megannyi spanyol bajnokságot és európai kupát Alfredo Di Stefano. A jubileumi dátum előtt négy nappal, szeptember 23-án a királyi futballklub argentinnak született egykori játékosa tiszteletére kupamérkőzést rendez a Santiago Bernabeu stadionban a Real Madrid és a River Plate, Di Stefano korábbi klubcsapata között.

A madridi összecsapás nyertese a stadion névadójáról elnevezett serleget kapja meg. A Trofeo Santiago Bernabeuért ezúttal 25. alkalommal küzd meg a hazai gárda és aktuális riválisa. Korábban a Real Madrid 14 alkalommal diadalmaskodott, az első két alkalommal, és legutoljára viszont éppenséggel a német szuperalakulat, a Bayern München kaparintotta meg a trófeát.

Di Dtefano a River Plate-ben kezdte labdarúgó karrierjét, mígnem 1949-ben átigazolt a kolumbiai Millionarios együtteséhez. Innen került át Európába, s bár a Barcelona is szerette volna megszerezni a kiváló támadót, ő a Real Madridot választotta 1953-ban. Azóta is e klub szolgálatában áll az 1957-ben és 1959-ben Európa legjobb labdarúgójává választott Di Stefano, aki úgy nyert csapatával megszakítás nélkül ötször egymás után Bajnokcsapatok Európa Kupáját, hogy valamennyi döntőben szerzett gólt. Amellett nyolcszor volt spanyol bajnok a Reallal, 2000 óta a klub tiszteletbeli elnöke.

Többször jött Magyarországra is, hogy meglátogassa a Spanyolországból hazatelepült Panchót, vagyis a régi jóbarát és nagyszerű játékostárs Puskás Ferencet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!