Natália
1 °C
7 °C

Meghalt a nápolyi futballszurkoló

MTI
2003.09.22. 17:43
Belehalt sérüléseibe az a szurkoló, aki lezuhant a stadion kerítéséről a nézőtéri rendbontás miatt végül elhalasztott olasz B-ligás Avellino-Napoli bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt.
A két csapat azért nem tudta elkezdeni a találkozót, mert a jegy nélkül maradt drukkerek benyomtak egy kaput, a felső lelátóra özönlöttek. A tömeg nyomásától egyensúlyát vesztő Sergio Ercolano lezuhant a 20 méteres magasságból, s kómás állapotban szállították kórházba, ahol a leggondosabb kezelés ellenére nem tudták megmenteni életét.
A rendbontó szurkolókat megfékezni igyekvő rendőrök közül harmincan megsebesültek.
Giuseppe Pisanu belügyminiszter hétfőn délután sürgős lépéseket követelt a labdarúgó-szövetségtől.
- Bízom abban, hogy a fegyelmi bizottság kellő szigorral lép fel azok ellen, akik közvetlen vagy közvetett módon felelősek az Avellinóban történt barbár cselekedetekért - mondta a kormány képviselője, aki a lehető legrövidebb időn belül találkozni kíván a rendőrség, valamint a futball-szövetség és liga vezetőivel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?