Natália
1 °C
7 °C

Októberben nyit a Maradona-múzeum

MTI
2003.09.28. 17:25
Október elsején nyílik meg Buenos Airesben a Diego Maradona Múzeum, amely a botrányairól is elhíresült, 42 éves labdarúgósztár életét mutatja be.
A látogatók egyelőre 400 emléktárgyat tekinthetnek meg a kiállításon. Ernesto Texo szervező szerint a tárlat hamarosan látható lesz Mexikóban, Olaszországban, Ázsiában, Egyiptomban, Spanyolországban és az Egyesült Államokban is.
Texo egyébként úgy véli, a múzeumban nem egyszerűen Maradona-szuvenírokat lehet majd látni. A kiállítás sokkal inkább azt mutatja be, milyen kivételes életút a futballzsenié.
A szervezők három év alatt több mint 1300 emléktárgyat gyűjtöttek össze Maradonával kapcsolatban, ennek többsége volt feleségétől, Claudia Villafane-tól származik. Az 1986-os világbajnok jelenleg egy kubai drogelvonó klinikán él 22 éves barátnőjével.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?