Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Bemutatták a jövő évi futball-Eb hivatalos labdáját

MTI
2003.11.29. 16:16
Egy nappal a jövő évi futball Európa-bajnokság csoportjainak sorsolása előtt ünnepélyes keretek között mutatta be az adidas a portugáliai torna hivatalos labdáját, a Roteirót.
A sportszergyátó cég által kifejlesztett játékszer legfőbb újdonsága, hogy varrás nélkül, hő általi ragasztási technológiával készült. Az elnevezés a híres felfedező, Vasco da Gama hajónaplójára utal, a készítők ezzel - és a mintázattal - az Eb házigazdái előtt tisztelegnek. A Roteiro 40 gyártási folyamaton keresztül készül el.
A labdát - amelyet a budapesti sajtótájékoztatón Ungár Anikó bűvész varázsolt elő - a legnagyobb sztárok, David Beckham, Zinadine Zidane, Raúl, Michael Ballack és Alessandro del Piero tesztelték, s mindannyian elégedetten nyilatkoztak róla, hasonlóan a magyar futball jelenlegi legjobbjához, a VfB Stuttgartot erősítő Szabics Imréhez.
Császári Attila, az adidas Budapest Kft. marketing igazgatója kiemelte, hogy a vállalat által a tavalyi koreai-japán világbajnokságra készített labdából több mint 6 millió darabot adtak el, a Roteiróval ezt szeretnék túlszárnyalni. A világot szimbolizáló labdát ezután földgömbtartóba helyezve átnyújtotta az EURO-2004 házigazdáját képviselő Luis Filipe Carrilho de Castro Mendesnek, Portugália magyarországi nagykövetének.