Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Letartóztatták a Kaiserslautern volt elnökét

MTI
2003.12.03. 14:57
A német rendőrség szerdán lakásában letartóztatta Jürgen Friedrichet, a Kaiserslautern labdarúgócsapatának volt elnökét. Az ügyészség szerint erre azért volt szükség, mert fennállt a veszélye, hogy az adócsalással és hűtlen kezeléssel gyanúsított volt élvonalbeli játékos megszökik az eljárás elől.
Friedrich az igazgatótanács elnökeként 2002 augusztusában távozott a klubtól, mert akarata ellenére menesztették Andreas Brehme vezetőedzőt. A csőd szélére került egyesület jelenlegi vezetői idén márciusban ultimátumot intéztek a volt elnökhöz, Robert Wieschemannhoz, a felügyelő bizottság elnökéhez és Gerhard Herzog marketingigazgatóhoz: a Kaiserslautern milliós nagyságrendű kártérítést követelt, mert többek között miattuk 40 millió eurós adóssággal küzdött.
Friedrich visszautasította a vádakat, a jelenlegi vezetést pedig csőcseléknek titulálta. Letartóztatásához valószínűleg közvetlenül az vezetett, hogy a múlt héten egy interjúban kijelentette, családjával elhagyja Kaiserslauternt, felszámolja két divatbutikját és eladja házát.