Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Hat kiállítás a Barcelonában

Index
2003.12.14. 00:54
Jordi Cruyff góljával meglepetésre a spanyol bajnokságban utolsó helyezet Espanol szerzett vezetést a Barcelona elleni helyi rangadó nyolcadik percében. A vörös-kékek azonban Ronaldinho góljával két percen belül egyenlítettek, majd Kluivert két találatával még az első félidőben kétgólos vezetést szereztek.

A hazai Espanol szurkolói és játékosai egyaránt rosszul viselték a fordulatot, előbbiek a lelátón, utóbbiak a pályán kezdtek tombolni. Amíg azonban a rendőrség képes volt kezelni az ultrákat, addig az Ivan de la Penát pár perccel a szünet előtt (jogosan) kiállító Pino Zamorano játékvezető a második félidőre végképp elvesztette a fonalat.

Zamorano bíró elöbb egy újabb espanolos játékosnak, Rafael Marqueznek mutatta fel a piros lapot, így a Barca már kettős emberelőnyben játszott, de ez hamarosan (sorrendben Marquez, Gerard és Cocu kiállításával) szimpla emberhátrányba fordult.

A meccset végül mégis egyenlő létszámban (8-8 emberrel) fejezte be mindkét csapat, mert a bíró Lopót is leküldte. Az eredmény a kiállítások közben már nem változott: nyert a Barcelona 3-1-re.