Klaudia
-3 °C
3 °C

Cissé egy lépésre a Liverpooltól

MTI
2004.01.12. 16:02
Angol lapértesülések szerint Djibril Cissé, az AJ Auxerre válogatott csatára nyáron az FC Liverpoolhoz igazol.

Claude Hamel, a francia klub elnöke elmondta: a két egyesület még nem állapodott meg a végleges vételárban, ennek ellenére a támadó a következő szezontól majdnem száz százalék, hogy az Anfield Roadon futballozik majd.

"Sajnos nem tudjuk megtartani a legtehetségesebb labdarúgóinkat, így előbb utóbb mindegyikük valamelyik nagy európai csapathoz szerződik. Djibril rengeteget tett ezért a klubért, s már most fantasztikus karriert tudhat magáénak."

Az Auxerre vezetőedzője, Guy Roux szerint 22 éves játékosa a lehető legjobb együttest választotta, mivel Michael Owennel fantasztikus párost alkotna.

Az angol klasszis viszont korábban kijelentette, amennyiben csapata nem szerzi meg a még Bajnokok Ligája-indulást érő 4. helyet a Premier League-ben, akkor elhagyja az FC Liverpoolt, így Cissé csak a helyettese lenne az aranylabdás támadónak.

A France Football magazin szerint Gerard Houllier menedzser akár 14 millió fontot is hajlandó lenne áldozni a 16-szoros válogatott csatárra, aki az elmúlt hat szezonban 63 gólt szerzett az Auxerre színeiben.