Piroska
-2 °C
5 °C

A Murcia kispadján a Real korábbi edzője

MTI
2004.01.20. 13:09
Új szakemberek irányítják keddtől a spanyol első osztály két kiesés ellen kzdő csapatát, a Murciát és a Real Zaragozát.

Az idény végéig a spanyol labdarúgó-bajnokságban a kiesés ellen harcoló Murcia együtteséhez szerződött a Real Madrid korábbi edzője, John Toshack. A királyi gárdát 1999-ben irányító walesi szakember Joaquin Peirót váltja a kispadon. A szigetországiak egykori szövetségi kapitánya legutóbb az olasz másodosztályban szereplő Catania együttesénél dolgozott, de a csapat gyenge teljesítménye miatt tavaly januárban lemondott.

Az 54 éves tréner korábban olyan híres kluboknál edzősködött, mint a Sporting Lisboa, vagy a török Besiktas, de megfordult a spanyol Real Sociedad és a francia St. Etienne együttesénél is. A Murcia jelenleg a húsz csapatos Primera Division utolsó helyén áll.

Edzőt váltott a Real Zaragoza is. A klub egykori játékosa, Víctor Munoz lett a csapat gyenge szereplése miatt hétfőn menesztett Paco Flores utódja. A 46 éves, volt válogatott Munoz legutóbb a Villarrealnál tevékenykedett, ahonnan 2002 szeptemberében távoznia kellett. Az újonc Real Zaragoza 20 forduló után 20 ponttal a 18. helyen áll a húszcsapatos pontvadászatban.