Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

A válogatott védő visszatért Kijevbe

MTI
2004.03.02. 18:31
Ismét Ukrajnában, az Arszenal Kijevben folytatja pályafutását tizennégyszeres válogatott labdarúgó, Bodnár László. A középpályás - aki itthon a Debreceni VSC-ben futballozott - korábban a Dinamo Kijevben játszott, a csapattal szerepelt a Bajnokok Ligájában is. Télen az orosz FC Szaturn Ramenszkoje együttesének tagja volt, de az ottani átigazolási időszak lejárta előtt előnyösebb ajánlatot kapott az Arszenaltól. A védő hamar megállapodott a fővárosi klubbal, s már el is utazott a gárdával edzőtáborozni a törökországi Antalyába. Az ukrán bajnokság - amelyben a hetedik helyen áll az Arszenal - két hét múlva folytatódik.

Bodnár mindhárom találkozón játszott a ciprusi tornán, amelyen Lothar Mattha:us szövetségi kapitány együttese a második helyet szerezte meg.

Az Arszenal Kijev az elmúlt hetekben többször - negatív módon - felhívta magára a figyelmet, ugyanis két hónapon belül két futballistája is elhunyt. Január 7-én a gárda edzőközponjában találták holtan a csapat grúz válogatott csatárát, Salva Apkazavát (később kiderült, hogy a 23 éves labdarúgó halálát tüdőtágulás okozta). A múlt vasárnapi edzés után pedig a junior együttes 17 éves játékosa, Andrej Pavicski esett össze, s bár azonnal kórházba szállították, az életét nem tudták megmenteni.