Boglárka
22 °C
35 °C

Larsson nem tér vissza a válogatottba

MTI
2004.03.04. 09:24
Svéd szurkolók tízezrei, köztük az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, Lennart Johansson kéri Henrik Larssont, hogy a június 12-én kezdődő portugáliai kontinenstorna erejéig térjen vissza a válogatottba, a Celtic Glasgow sztárja azonban ismételten megerősítette: nem lesz ott a csapatban.

"Nem gondoltam meg magam, továbbra is érvényes a korábbi döntésem" - nyilatkozott szülővárosa újságjának, a Helsingborgs Dagbladnak a 32 éves csatár.

Larsson ezzel Johansson néhány nappal korábbi nyilvános kérésére reagált, az UEFA svéd irányítója állítólag azt is felajánlotta, hogy a játékos családja az ő költségén utazhat Portugáliába.

A klasszis futballista a 2002-es világbajnokság után vonult vissza a válogatottól, bár tavaly - éppen a magyarok elleni budapesti Eb-selejtezőn - egy mérkőzésre visszatért.

Az elmúlt hetekben több mint százezer drukker írta alá azt a petíciót, amit egy svéd bulvárlap fogalmazott meg Larsson visszatérését szorgalmazva. A támadó 73 alkalommal jutott szóhoz, és 24 gólt szerzett a nemzeti tizenegyben.