Kinga, Kincső
15 °C
31 °C

Nem halasztják a spanyolok UEFA-kupa meccseit

MTI
2004.03.11. 16:27
A madridi terrortámadás miatt a négy, még versenyben lévő spanyol kupacsapat nem akart játszani, az európai szövetség döntése értelmében azonban megrendezik a meccseket.

A labdarúgó UEFA Kupában érdekelt spanyol klubok azzal a kéréssel fordultak az európai szövetséghez (UEFA), hogy a csütörtök reggeli, 186 halálos áldozatot követelő madridi terrortámadások miatt halasszák el az estére kiírt nyolcaddöntős mérkőzéseket.

"Ez tragikus nap egész Spanyolország számára, ilyenkor aligha lehet a futballra gondolni. Sem a klubok, sem a játékosok nincsenek most olyan állapotban, hogy játszani tudjanak" - jelentette ki Jaime Orti, az FC Valancia elnöke.

Az UEFA egyelőre nem indokolta, miért nem fogadta a négy érintett klub halasztásra vonatkozó kérését, csak annyit közölt: a spanyol szövetséggel és a kormánnyal is egyeztetett a döntést megelőzően.

A második számú kupasorozat nyolcaddöntőjének első mérkőzésein este a török Genclerbirligi az FC Valenciát, az angol Newcastle United a Mallorcát, a skót Celtic Glasgow az FC Barcelonát fogadná, míg a Villarreal az olasz AS Romát látja vendégül.