Mátyás
-6 °C
1 °C
Gyorskorcsolya
ma 12:00

Lemondott az 1860 München labdarúgóklub elnöke

MTI
2004.03.16. 15:09
A várakozásoknak megfelelően hétfő este lemondott posztjáról az 1860 München labdarúgóklub vesztegetéssel gyanúsított elnöke, Karl-Heinz Wildmoser. Utódja a felügyelőbizottság egyik tagja, Karl Auer lett.

Wildmosert fiával - és még két, strómanként közreműködő gyanúsítottal együtt - vesztegetés, hűtlen kezelés és adócsalás gyanújával vették őrizetbe még kedden, majd pénteken óvadék ellenében szabadlábra helyezték. A vád szerint 2,8 millió euró kenőpénzt fogadtak el az új müncheni stadion, a 66 ezer nézőt befogadó Allianz Arena építőjétől, az osztrák Alpine vállalattól.

Az összeg a beruházás költségeinek egy százalékát teszi ki, s az idősebb Wildmoser állítólag azzal érdemelte ki a "jutalékot", hogy bennfentes információkkal hozzásegítette az építő céget a megbízatás elnyeréséhez.

A 64 éves eddigi vezető egyben müncheni étteremtulajdonos is, akit mindemellett tavaly 27 ezer euróra büntettek adócsalás miatt. 1992 óta állt az 1860 München élén, és sikerült visszavezetnie a Bundesligába a patinás csapatot, amely a harmadik osztályt is megjárta.