Krisztina
18 °C
24 °C

Baggio búcsúmeccset kap Trapattonitól

MTI
2004.03.17. 11:13
Giovanni Trapattoni, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya búcsúmérkőzést ajándékoz az idény végén visszavonuló Roberto Baggiónak.
A Brescia 37 éves csatárklasszisa - aki vasárnap megszerezte 200. bajnoki gólját - utoljára 1999-ben, Fehéroroszország ellen húzhatta magára a címeres mezt.
- Roberto nemcsak itthon volt korszakos egyéniség. A maiak közül játéktudásban talán csak Antonio Cassano, vezetői képességekben pedig Francesco Totti léphet a nyomdokába - dicsérte a szakvezető a Codino (Copfocska) becenévre hallgató sztárt.
Az 55 válogatott találkozóján 27-szer eredményes, hithű buddhista búcsúfellépésére április 28-án, Spanyolország ellen kerül sor. v Baggio pályafutása során megfordult a Vicenza, a Fiorentina, a Juventus, az AC Milan, az Internazionale és a Bologna csapatában is, és mindenhol a közönség nagy kedvence volt. A torinói együttessel érte el legnagyobb sikereit, hiszen bajnokságot, Olasz Kupát és UEFA Kupát is nyert a "zebrák" színeiben. Ezenkívül az AC Milannal még egyszer bajnok lett, az Aranylabdát pedig 1993-ban érdemelte ki.
Karrierjének legemlékezetesebb pillanata mégis az volt, amikor az 1994-es világbajnokság döntőjében a büntetőpárbaj során elhibázta az utolsó 11-est, s ezzel Brazília negyedszer lett aranyérmes.