Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Jövőre ismét kétcsoportos lesz a másodosztályú futball-bajnokság

MTI
2004.03.19. 20:17
A Magyar Labdarúgó Szövetség pénteki elnökségi ülésén úgy határozott, hogy a következő szezontól több lehetőséget biztosít a fiatal tehetségek szerepeltetésére, illetve 2005-től ismét kétcsoportos lesz a másodosztály, melyet újra NB II-nek neveznek majd.

A 2004/2005-ös idényben minden élvonalbeli együttesben valamennyi bajnoki mérkőzésen legalább két 23 éven aluli játékosnak pályán kell lennie. Emellett az NB I/B-s csapatokban szintén két, míg az NB II-es és NB III-as gárdákban három 21 éven aluli futballistának kell szerepelnie.

- Szakítanunk kell azzal a gyakorlattal, hogy az utánpótlás korú magyar játékosok helyett gyakran minőségileg nem jobb idegenlégiósok lépnek pályára. Az MLL ligatanácsa éppen azért kérte az NB I-es létszám emelését, hogy több fiatal tehetségnek legyen lehetősége az élvonalbeli szereplésre. Most a versenykiírás erre kifejezetten kötelezi majd a klubokat - indokolta a döntést Bozóky Imre elnök a szövetség hivatalos honlapján, a www.mlsz.hu-n.

2005-től ismét kétcsoportos lesz a másodosztály, melyet újra NB II-nek hívnak majd a jelenlegi NB I/B helyett. Mindkét csoportban 16-16 együttes fog szerepelni, akárcsak a harmadosztály - jövő ősztől NB III - hat csoportjában.