Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Egy hónapra is betilthatják a római Olimpiai Stadiont

MTI
2004.03.23. 14:31
Helyi sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy egy hónapra bezárják a római Stadio Olimpicót, miután a vasárnap esti SS Lazio-AS Roma futballderbi félbeszakadt, s a mérkőzést övező rendbontássorozatnak több mint száz - többségében rendőr - sérültje volt.
Az aréna állítólag súlyos károkat szenvedett, melyeknek összértéke meghaladja a 200 ezer eurót, s az olasz szövetség a hírek szerint ezért fontolgatja, hogy egy ideig ne rendezzenek találkozókat itt.
A vasárnapi rangadó 48. percében, 0-0-ás állásnál két petárda repült a játéktérre, majd váratlanul nagy tanakodás kezdődött a középkörben, s Roberto Rosetti játékvezető előbb felfüggesztette, félórával később pedig le is fújta a találkozót.
A nézők között elterjedt az a rémhír, miszerint a stadionon kívül egy rendőrautó elütött egy kisfiút, aki belehalt a sérüléseibe. Az illetékesek úgy ítélték meg, hogy ha folytatódik a játék, még jobban elszabadulhatnak az indulatok, a mérkőzés félbeszakításáról végül Adriano Galliani, az Olasz Labdarúgó Liga elnöke döntött, miután a veszélyes helyzetben a futballisták nem akarták folytatni a találkozót.
A mérkőzést kísérő, sokak által polgárháborús jelzővel illetett rendőr-szurkoló összecsapásokat követően 15 személyt vettek őrizetbe.