Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Banki segítség az AS Romának

MTI
2004.04.01. 16:35
A Capitalia Bank 35 millió eurós hitelkeretet biztosít az AS Roma labdarúgócsapatának, így az anyagi gondokkal küzdő fővárosi klub - az összadósságot 300 millióra becsülik - problémamentesen be tudja fejezni az idényt, s minden bizonnyal a következő szezonban is megkapja a szükséges licencet, amellyel elindulhat a Serie A-ban, illetve a Bajnokok Ligájában.

A fedezetet Franco Sensi elnök egyik cégének 49 százalékos részvénycsomaga biztosítja. A bankgarancia révén az egyesület többségi tulajdonosa, a Roma 2000 75 millió eurós adósságát is kifizetheti.

"Biztos vagyok benne, hogy Sensi kivezeti a klubot a válságból" - mondta az ügy kapcsán a csapatkapitány Francesco Totti, de rajta kívül Róma polgármestere, Walter Veltroni is védelmébe vette az elnököt.

Februárban még úgy tűnt, hogy a többek között Roman Abramovics tulajdonát képező orosz olajipari mamutvállalat, a Nafta Moszkva menti meg a klubot, de a cég az olasz labdarúgásban uralkodó kaotikus állapotok miatt végül elállt 400 millió eurós vételi ajánlatától.