Konrád
8 °C
26 °C

Ismét elhalaszthatják a római futball-rangadót

MTI
2004.04.03. 17:21
Helyi lapértesülések szerint nagy valószínűséggel mégsem április 14-én, hanem csak később játsszák le a március 21-én félbeszakadt SS Lazio-AS Roma olasz labdarúgó bajnoki rangadót.

A sajtó úgy tudja: az esetleges újabb halasztás hátterében az áll, Achille Serra, a főváros rendőrfőnöke nem járult hozzá, hogy a nézők is megtekinthessék a derbit a Stadio Olimpicóban.

Várhatóan a jövő héten, a liga és a hatóság közös megbeszélése után születik döntés az ügyben.

Március 21-én a két fővárosi gárda rangadója azért ért véget idő előtt, mert a szurkolók között elterjedt - később hamisnak bizonyuló - hír szerint egy rendőrautó kisfiút gázolt halálra. A 48. percben, 0-0-ás állásnál két görögtűz repült a játéktérre, majd váratlanul nagy tanakodás kezdődött a középkörben, s a bíró előbb felfüggesztette, félórával később pedig lefújta a találkozót. A meccs kapcsán történt rendbontásokban több mint 170 ember - köztük 153 rendfenntartó - megsérült.

A fegyelmi bizottság a pályaválasztó Laziót 51 ezer, míg a vendégcsapatot 10 ezer euróra büntette meg, emellett az AS Roma két hazai mérkőzését semleges helyszínen köteles megrendezni.