Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Baggio újra válogatott lesz

MTI
2004.04.05. 16:07
Giovanni Trapattoni, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya megismételte korábbi kijelentését, mely szerint számít az idény végén visszavonuló Roberto Baggio játékára az április 28-án, Genovában sorra kerülő Spanyolország elleni barátságos mérkőzésen.

"Természetesen nem vonom vissza ígéretemet, amennyiben nem sérül meg, pályára lép a következő találkozón" - mondta az olasz állami televíziónak adott interjújában Trapattoni, miután a Brescia játékosa a múlt héten elfogadta a korábbi invitálást.

A tréner ugyanakkor annak kevesebb esélyt adott, hogy az utolsó olasz aranylabdás (1993) a portugáliai Európa-bajnokságra utazó 23 fős keretbe is bekerüljön. Ezt elsősorban a 37 éves világklasszis fizikai állapotával magyarázta.

A Copfocskának becézett sztár sokadik virágzását éli, hiszen a bajnokságban az elmúlt fordulókban ismét ontja a gólokat, s ennek köszönhetően csapata minden bizonnyal bennmarad az élvonalban.

Baggio március közepén érte el pályafutása 200. találatát a Serie A-ban, a vasárnapi forduló után pedig már 203-nál tart.