Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

A pályán verték meg a szurkolók a Feyenoord futballistáit

MTI
2004.04.16. 11:41
Botránnyal ért véget a holland labdarúgó utánpótlás-bajnokság rangadója: az Ajax Amsterdam-Feyenoord mérkőzésen a hazai fanatikusok a lefújást követően rátámadtak a rotterdami klub játékosaira.
A 3-1-es Ajax-sikert hozó találkozó - amely Hollandia legnagyobb presztízsű ütközetének számít - után az amszterdami drukkerek a pályára rohantak, és több vendég futballistát megvertek.
Az első számú célpont az utánpótlás-válogatott támadó Robin van Persie és a chilei középpályás Jorge Acuna volt. Utóbbit korházba kellett szállítani, mivel súlyos nyak-, borda- és májsérülést szenvedett.
A hazaiak vezetőedzője, a korábbi aranylabdás Marco van Basten a biztonsági erőkkel karöltve megpróbálta megakadályozni a verekedést, ám kudarccal járt.
A vendégek csak akkor tudták elhagyni a létesítményt, amikor már az amszterdami rendőrök megtisztították a környéket. A Feyenoord trénere, Mario Been a holland televíziónak úgy nyilatkozott: kifejezetten örül, hogy az Ajax nyerte a találkozót, mert el sem tudja képzelni, mi történt volna, ha tanítványai győznek.