Konrád, Tivadar
10 °C
23 °C

Kamerun fellebbez a FIFA-nál

MTI
2004.04.19. 09:37
Kamerun fellebbez a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése ellen, amely hat pont levonással büntette a válogatottat, mivel játékosai testhez tapadó egyrészes ruhában léptek pályára az Afrikai Nemzetek Kupáján.

"Természetesen nem nyugszunk bele a határozatba" - mondta Winfried Schäfer, kameruniak német szövetségi kapitánya. "Egyszerűen elfogadhatatlan ez a szankció, amely komolyan veszélyezteti a csapat 2006-os vb-szereplését." Az 54 éves szakember hozzátette: a mezt gyártó Puma cég civil bírósághoz fordul az ügyben.

Joseph Blatter FIFA-elnök az Afrika Kupa csoportmérkőzései során figyelmeztette a kameruniakat, hogy cseréljék le a mezt, de ez nem történt meg. A FIFA ezután döntött úgy , hogy a 2006-os vb-selejtezők során Kamerunt hat pont levonással és 200 ezer svájci frankos büntetéssel sújtja.

"Ezt a tornát az afrikai szövetség rendezte, amely engedélyezte az újfajta mez viselését" - nyilatkozott Schäfer. Kamerun Egyiptommal, Líbiával, Beninnel és Elefántcsontparttal szerepel együtt a vb-selejtezőn és csak a csoportgyőztes utazhat 2006-ban Németországba.