Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Százmilliós megyei támogatás az új debreceni stadionnak

MTI
2004.04.23. 20:13
A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat százmillió forinttal járul hozzá a debreceni, nagyerdei labdarúgó-stadion építéséhez, azt követően, hogy a kormány támogatásáról biztosítja a beruházást. Az erről szóló határozatot - a szocialista frakció kezdeményezésére, a megyei közgyűlés elnökének előterjesztésére - pénteki ülésén csaknem egyhangúlag fogadta el a megyei közgyűlés, olvasható a debreceni klub hivatalos internetes honlapján.

Juhászné Lévai Katalin, a közgyűlés elnöke elmondta: a megye és a város között a sport területén meglévő, több évtizedes eredményes együttműködés is indokolja, a megyei önkormányzat hozzájáruljon ahhoz, hogy a sportszerető közönség európai körülmények között látogathassa a hazai és a nemzetközi szintű sporteseményeket. Hangsúlyozta: a megye valamennyi országgyűlési képviselőjének össze kell fognia azért, hogy ez a beruházás mielőbb megvalósulhasson.

A határozat elfogadását követően a megyei közgyűlés tagjai aláírásukkal láttak el egy futball-labdát, amelyet a közgyűlés vezetése ezt követően a debreceni városi önkormányzatnak "passzol át", hogy ott is szignálják a labdát.

A tervek szerint 3,5 milliárdból 30 ezer férőhelyes aréna épül.