Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Jövőre ismét lesz klub-világbajnokság futballban

MTI
2004.05.08. 16:40
Jövőre labdarúgó klubvilágbajnokságra kerül sor Japánban. Ezt Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke jelentette be az ázsiai konföderáció kongresszusán.
Hagyományosan Japán a házigazdája az európai Bajnokok Ligája, valamint a dél-amerikai Libertadores Kupa legjobb együttese párharcának. A FIFA svájci vezetője szerint azonban a Klub Világkupát mindenképpen ki kell bővíteni, s más kontinensek legjobb csapatainak is lehetőséget kell biztosítani a megméretésre, hogy valódi világbajnokságról lehessen beszélni.
Hasonló tornára először és utoljára 2000 került sor, Brazíliában. Akkor az egyik hazai résztvevő, a Corinthians nyert. Az esemény azonban nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, egy évvel később már el is maradt a Spanyolországba tervezett megméretés, mert nem sikerült értékesíteni a televíziós közvetítési jogokat, s emiatt nem volt biztosított a rendezés anyagi háttere.
Blatter a klubvilágbajnokság életre keltése kapcsán az időpont és a helyszín megnevezésén túl részletekbe egyelőre nem bocsátkozott.