Szilárda
0 °C
6 °C

A thaiföldi miniszterelnök beszáll a Liverpoolba

MTI
2004.05.11. 11:33
Thakszin Sinavatra thaiföldi miniszterelnök megegyezett az FC Liverpool illetékeseivel arról, hogy részesedést vásárol az angol labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságban. Ezt a kormányszóvivő jelentette be kedden, arról viszont nem adott tájékoztatást, hogy a kabinet vezetője milyen nagyságú érdekeltséghez jut. Hétfőn a Reuters brit hírügynökség arról számolt be, hogy Sinavatra legalább 30 százalékos tulajdonrészt kíván szerezni.

A kormányfő, aki politikai pályafutása előtt telekommunikációs cége révén vált milliárdossá, kijelentette: amennyiben sikerül megállapodni, az angol félnek a klub igazgatótanácsával kell még egyeztetnie, és csak ezután lehet bármilyen bejelentést tenni.

Sinavatra nrm titkolja, szeretné elérni, hogy thaiföldi futballisták is szerepeljenek az angol bajnokságban.

A megállapodás része lenne, hogy a Premier League negyedik helyén álló gárda utánpótlás-nevelő központot létesít az ázsiai országban.

Thakszin Sinavatra korábban a Fulham részvényeinek egy részét kívánta felvásárolni, de ez a terve nem valósult meg. Később a cseh Sparta Praha megvételénél is szóba került a neve.