Emőke
-4 °C
9 °C

A Chelsea 100 millió euróért vinné Ronaldinhót

MTI
2004.05.12. 13:55
Angol lapértesülések szerint a Chelsea meg akarja venni Ronaldinhót az FC Barcelonától, amely 66 millió fontban (100 millió euro) állapította meg a brazil labdarúgó árát. Ha létrejön az üzlet, akkor ez lesz az új átigazolási világcsúcs.

Roman Abramovics, a londoni klub dúsgazdag és ambiciózus tulajdonosa a napokban monte-carlói jachtján találkozott a katalánok képviselőivel, s ekkor szembesült a brazil szupersztár kivásárlási árával. A hatalmas összeg azonban valószínűleg nem tántorítja el szándékától, hiszen ennek akár a többszörösét is elköltheti óriási vagyonából.

A 24 éves világbajnok tavaly nyáron került Barcelonába, s a kezdeti problémák után tökéletesen beilleszkedett, sokak szerint gyakorlatilag egyedül viszi vállán a csapatot, amely még harcban áll a spanyol bajnokság második helyéért. Ez Bajnokok Ligája-főtáblát jelentene a következő szezonban.

A jelenlegi átigazolási rekord 2001 óta él, akkor a Real Madrid 45 millió fontnak megfelelő összegért szerezte meg Zinedine Zidane-t a Juventustól.