Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

AS Roma: megkezdődött a kiárusítás

Index, MTI
2004.05.19. 16:18
Olasz lapértesülések szerint megkezdődött a komoly anyagi gondokkal küzdő, 250 millió euró adósságot felhalmozó AS Roma labdarúgócsapatának kiárusítása.

A Corriere dello Sport arról számolt be, hogy a fővárosiak argentin védője, Walter Samuel gyakorlatilag a Real Madrid játékosának tekinthető, a két klubnak már csak a részletekben kell megállapodnia. Az idényt számos nagy kudarccal záró királyi gárda állítólag 20 és 25 millió euró közötti összeget fizet az AS Romának, míg a hátvéd öt évre ír alá, s idényenként 4 millió üti majd a markát.

Samuellel szemben a brazil Emerson visszautasította a spanyol egyesület ajánlatát, mert Olaszországban szeretne maradni, így inkább a Juventushoz igazolna.

A Gazzetta dello Sport szerint a francia Jonathan Zebina már a Juventus játékosa, a fekete-fehér klub a napokban hivatalosan is bejelenti a védő megszerzését. Érte ráadásul egy fillért sem kap a bajnokságban második helyen végzett együttes, hiszen a válogatott védőnek június 30-án lejár a szerződése.

Még nehezebbé teszi az AS Roma helyzetét, ha nem sikerül pótolni a távozókat. Ebben az esetben a csapatkapitány Francesco Totti is elhagyja a klubot, mivel korábban kijelentette, csak abban az esetben marad, ha továbbra is bajnoki címre esélyes lesz a gárda.