Konrád
8 °C
26 °C

A Videoton 146 milliós hitelhez jut

MTI
2004.06.03. 18:48
Összesen 146 millió forint hitel felvételéhez vállalt kezességet a székesfehérvári önkormányzat, hogy megmeneküljön a Videoton FCF labdarúgócsapata. Az egyesületben többségi tulajdonos önkormányzat és az újonnan kinevezett Gróf András klubigazgató által irányított új vezetőség a játékosok eladásából kívánja előteremteni hitel visszafizetéséhez szükséges pénzt.

A Videoton FCF-nek 120 millió forintot október 31-ig, 26 milliót pedig 2005. június 30-ig kell törlesztenie.

Az önkormányzat közgyűlésén arról is döntöttek, hogy a 84 százalékos tulajdonrészt pályázat útján próbálják értékesíteni. A csütörtöki sajtótájékoztatón Szelier András alpolgármester szerint mindez nem jelenti azt, hogy a testület kivonul a székesfehérvári labdarúgásból, hiszen az utánpótlás-nevelést továbbra is támogatja, illetve biztosítja a stadion üzemeltetését. Várhatóan egy héten belül aláírják a stadion-rekonstrukció befejezésének dokumentumait a GYISM-mel és a Magyar Labdarúgó Ligával, így remélhetően ősszel valóban befejeződik a Sóstói-stadion három éve elkezdett rekonstrukciója.

A város vezetői a jövőben takarékos gazdálkodást követelnek meg a napokon belül kinevezendő új klubvezetéstől, s bíznak abban, hogy folyamatos ellenőrzéssel, takarékossággal sikerül helyreállítani a klub anyagi helyzetét.