Ervin
14 °C
21 °C

Garami József az MTK új edzője

MTI
2004.06.04. 08:08
Garami Józsefet nevezték ki a labdarúgó NB I-ben szereplő MTK Hungária vezetőedzőjének. A Hungária körútra télen visszatért 64 éves tréner, aki szakmai igazgatói posztját is megőrzi, kétéves szerződést kötött klubbal. "Kissé váratlanul ért a megbízatás, mindenesetre nagyon komoly megtiszteltetés számomra" - mondta az MTI-nek Garami. "Az együttes átalakul, néhányan távoznak, sok fiatal érkezik, így lesz munkánk bőven, s bízom, az eredmény sem marad el" - tette hozzá a szakember.

A mesteredző munkáját Lőrincz Emil, Pölöskei Gábor és az eddig is a csapat mellett dolgozó kapusedző Kakas László segíti majd.

Garami kinevezése kisebb meglepetést jelent, hiszen korábban biztosnak tűnt, hogy az elmúlt szezonban Bodajkon dolgozó Lőrincz váltja a távozó Egervári Sándort. Fülöp Ferenc klubigazgató az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a nyáron alaposan átalakuló fiatal együtteshez egy rutinos edzőt szerettek volna szerződtetni, ezért döntöttek Garami mellett. A MTK vezetői elmondták érveiket Lőrincz Emilnek, aki örömmel vállalta el a másodedzői posztot.

Garami József korábban a 1990-es években már dolgozott a csapatnál vezetőedzőként: az 1996-1997-es szezonban bajnokságot és kupát is nyert a gárdával. Edzői pályafutása során - az MTK mellett - az FTC, a Pécsi MFC, az Újpest és a Győr csapataiban is megfordult, s február 3. óta szakmai igazgató a kék-fehérek együttesnél.