Eleonóra
-1 °C
2 °C
Kékesi Márton
csütörtök 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Blanc, Deschamps és Tigana is esélyes a francia kapitányi posztra

MTI
2004.06.04. 13:32
Miután Jacques Santini, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bejelentette, hogy a jövő szombaton kezdődő portugáliai Európa-bajnokság után a Tottenham Hotspurhoz szerződik, megindult a találgatás, hogy ki irányítja majd a nemzeti tizenegyet a szeptemberben kezdődő világbajnoki selejtezőkön. A poszt lehetséges várományosai között - különböző esélyekkel - Laurent Blanc-t, Didier Deschamps-t, Jean Tiganát, Raymond Domenech-et és Raynald Denoueix-t emlegetik.

A 38 éves Blanc ugyan nem rendelkezik megfelelő edzői tapasztalatokkal, mégis esélyesnek tartják, mivel rendkívül jó kapcsolatot ápol a világ-és Európa-bajnok együttes tagjaival, egykori játékostársaival.

Ugyanakkor a 35 éves Deschamps az AS Monacónak a Bajnokok Ligája-döntőjébe vezetésével bebizonyította, hogy rendkívül jó szakember, míg a 47 éves Tigana 2001-ben az angol Premier League-ben, a Fullhamnél szerzett alapos ismereteket.

Domenech az U21-es csapattal végzett remek munkája miatt került előtérbe, Denoueix neve pedig azért merült fel, mert amellett, hogy az FC Nantes-nál és a Real Sociedadnál korábban sikereket ért el, jelenleg "szabadúszó".

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft