Zita, Mariann
8 °C
21 °C

Maradona nem utazik Brazíliába

MTI
2004.06.08. 16:44
Diego Maradona, egykori argentin futballzseni kijelentette, hogy mégsem utazik el egy brazíliai egészségközpontba, vagy Svájcba, hanem továbbra is egy Buenos Aires-i klinikán kezelteti magát.

A hírt Alfredo Cahe, a sztár kezelőorvosa is megerősítette.

"Nagyon jól érzi magát ahol van, az ellátás egészen magas színvonalú, s ilyen kiváló pszichoterápiás kezelést sehol a világon nem kapna" - mondta Cahe, aki elégedetten nyugtázta, hogy betege egy hónap alatt több mint 18 kilót fogyott.

Maradona és a család azért akar távozni az argentin fővárosból, mert a sajtó és a paparazzik már szinte az őrületbe kergetik őket.

"A hét végén mozdulni sem tudunk, helikopterekről figyelnek és filmeznek bennünket" - bosszankodott a kezelőorvos.

Az argentin szupersztárt május 23-án látogathatta meg először a családja azon a kábítószer-elvonó kórházban, ahova több mint két héttel korábban szállították be. A legendát - aki 1986-ban világbajnoki címig, 1990-ben pedig a második helyig vezette a válogatottat - speciális diétával és alvókúrával készítették fel a még előtte álló 6-18 hónapos gyógykezelésre. A hosszú ideje kokainfüggőségben szenvedő, 43 éves Maradona április 18-án súlyos szív- és légzési panaszokkal került be először egy Buenos Aires-i kórház intenzív osztályára, ahol tizenkét napon át kezelték. Ezután saját felelősségére elhagyta az intézményt, s néhány napos "kimenője" alatt egy barátjának birtokán focizott, golfozott, és interjúkat adott.