Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Ronaldinho ára 150 millió euró

MTI
2004.06.09. 16:12
Ronaldinho a korábbiaknál jóval előnyösebb feltételek mellett folytathatja pályafutását az FC Barcelona labdarúgócsapatánál.

A katalán klub vezetőinek a múlt héten aláírt, most nyilvánosságra hozott szerződésmódosítással az volt a céljuk, hogy egyrészt elismerjék a brazil világklasszis előző idényben nyújtott remek teljesítményét, másrészt megnehezítsék azoknak a kérőknek a dolgát, akik a jövőben el akarják csábítani legnagyobb sztárjukat.

"Nagyon elégedettek vagyunk az új megállapodással, Ronaldinho emberi és szakmai kvalitásaival rászolgált a magasabb fizetésre" - mondta az FC Barcelona elnöke, Joan Laporta.

Bár az új kontraktus részletei nem kerültek napvilágra, a spanyol sajtó tudni véli, hogy a 24 éves csatár kivásárlási árát 100 millió euróról 150-re emelték. Ez 2005-ig érvényes, utána - ha szükséges - fokozatosan csökkentik 80-ra a szerződés lejártáig, azaz 2008-ig. Emellett a hírek szerint a dél-amerikai csillag a jövőben az eddigi 3,8 millió helyett évente legalább 5 milliót tehet zsebre, s ehhez jönnek még az eredményességért járó bónuszok.

Ronaldino tavaly nyáron 25 millió euróért igazolt a Paris Saint-Germaintől Spanyolországba, s az elmúlt szezonban a Barca kulcsjátékosává vált. A klub színeiben 22 gólt szerzett, s számtalan gólpasszal járult hozzá csapata feltámadásához, amely azt jelentette, hogy a gyengébb kezdet után társaival a második helyen zártak a bajnokságban, s ennek köszönhetően a következő idényt a főtáblán kezdhetik a Bajnokok Ligájában.