Ervin
14 °C
22 °C

Pelé bízik a portugálokban

MTI
2004.06.16. 15:48
Pelé, a brazil futball-legenda szerint a honfitársa, Luiz Felipe Scolari által irányított portugál válogatott annak ellenére megnyerheti a labdarúgó Európa-bajnokságot, hogy a nyitómérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett a görög csapattól. "Scolari szövetségi kapitányként sok örömet szerzett a braziloknak, s ugyanerre képes a portugálok esetében is. Ehhez azonban az kell, hogy a futballistái nagy odaadással és tűzzel játsszanak" - mondta a háromszoros világbajnok a portugál Correio da Manha című lapnak.

"Őszintén remélem, hogy a hazai együttes szerdán legyőzi az oroszt. Tanúja voltam a görögökkel szembeni vereségnek, ami nagyon szomorúvá tett. Elveszteni az első mérkőzést soha sem jó előjel. Ezzel együtt hiszek abban, hogy a nagyszerű futballistákból álló portugál válogatott a közönség támogatásával még messzire juthat.

A portugálok szerdán 20:45-kor, a lisszaboni Luz-stadionban találkoznak az oroszokkal. A tét nagy: amelyik együttes kikap, nagy valószínűséggel, illetve görög-spanyol pontosztozkodás esetén biztosan lemarad a folytatásról.