Emőke
-4 °C
9 °C

Eltiltották a köpködő svájcit is

MTI
2004.06.21. 18:13
Véget ért a portugáliai Európa-bajnokság a svájciak köpködéssel vádolt labdarúgója, Alexander Frei számára. Az európai szövetség (UEFA) - miután vasárnap egyszer már felmentette - tizenöt napra eltiltotta a 24 éves játékost, aki így már biztosan nem léphet pályára az Eb-n.

A svájci szövetség (SFV) korábban azzal büntette meg a csatárt, hogy nem szerepelhet a 20:45 órakor kezdődő, Franciaország elleni csoportmérkőzésen. "Az SFV az új tv-felvételek nyilvánosságra kerülése miatt határozott Frei eltiltása mellett" - állt a helvét szövetség közleményében.

Először a német ZDF televízió mutatott olyan képsorokat, amelyek szerint a 24 éves futballista a csütörtöki, angolok elleni meccsen leköpte riválisát, Steven Gerrardot. Az UEFA fegyelmi bizottsága aztán vasárnap úgy döntött: a felvétel nem szolgáltat elegendő bizonyítékot a sportszerűtlenség tényére. Néhány órával később azután újabb, svájci tv-felvételek láttak napvilágot, amelyen állítólag egyértelműen látszik Frei csúnya tette. Az UEFA egyelőre nem hozott új határozatot az ügyben.

A portugáliai Eb-n az Olaszország-Dánia találkozón történt hasonló eset: akkor Francesco Totti köpte le a dán Christian Poulsent, őt három találkozóra eltiltották.