Orbán
16 °C
26 °C

Szerdán mutatják be Barcelonában Larssont

MTI
2004.06.29. 15:54
Az FC Barcelona internetes honlapján tudatta: már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálat elvégzése hiányzik ahhoz, hogy Henrik Larsson a klub futballistája legyen, s a tervek szerint szerdán be is mutatják a sajtónak a svéd csatárklasszist. Ha az üzlet valóban létrejön, Larsson - aki csapatával a negyeddöntőben búcsúzott a portugáliai Eb-n - a spanyol bajnokság előző szezonjában második helyezett katalán együttes harmadik nyári igazolását jelenti majd. Korábban Ludovic Giuly (AS Monaco) és Juliano Belletti (Villarreal) csatlakozott a kerethez.

A 32 éves, 78-szoros válogatott skandináviai klasszis szerződése lejártával az idény végén távozott a Celtic Glasgow együttesétől, amelynél hét rendkívül eredményes évet töltött el.

A nemzetközi sajtó korábban már kész tényként közölte, hogy Deco, a brazil születésű, de már portugál állampolgárságú középpályás a Chelsea-hez igazol a Bajnokok Ligája-győztes FC Portótól. Laporta azt nem árulta el, mekkora összeget ajánlott az Európa-bajnoki elődöntőre készülő klasszisért, akit az idei BL-döntő legjobbjának választottak. Az FC Barcelonával kapcsolatos további hír, hogy Joan Laporta elnök hivatalosan megerősítette: ajánlatot tett Decóért, illetve hogy Thiago Motta négy évvel meghosszabbította lejárt szerződését, s 2008 nyaráig összesen 35 millió euró üti a markát.