Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megkezdik a győri stadion felújítását

MTI
2004.07.08. 17:35
Hat új játékos érkezett a Győri ETO FC-hez a 2004/2005-ös bajnoki idényre - hangzott el csütörtökön a labdarúgóklub sajtótájékoztatóján. A frissen igazolt futballistákat - Vincze Gábort (Debrecen), Vincze Ottót (ZTE), Pomper Tibort (REAC), Pusztai Olivért (MTK), Sándor Györgyöt (Újpest) és az egyszeres válogatott szerb-montenegrói kapust, Szasa Sztevanovicot - Reszeli Soós István szakmai igazgató mutatta be a sajtó képviselőinek. A sportvezető a csapat "veszteséglistájáról" is beszámolt: e szerint a tavalyi keretből Böjte Attila, Sebők Zsolt, Németh Norbert és Nagy Tamás végleg, míg Oross Márton kölcsönbe távozik.

Klement Tibor ügyvezető arról számolt be, hogy a tervek szerint még ebben a hónapban megkezdődik az ETO-stadion átépítése. Az MTI információi szerint az első ütemben a több mint 8000 férőhelyes, új vizesblokkokkal, büfékkel felszerelt keleti oldali fedett lelátó, a VIP-szektor, az üvegfalú, zárt, külön konyhával rendelkező VIP-páholyok készülnek el. A lelátót beléptető- és térfigyelő rendszerrel szerelik fel. Az átalakítandó főépületben európai színvonalú öltözőket, új torna- és konditermet alakítanak ki, megújul a medencetér. Itt emeletráépítéssel egy százfős sportkollégiumot hoznak létre, amelyben az ETO tehetséges, fiatal futballistái kapnak helyet. Később a pályát fűthetővé teszik majd, a stadion nyugati oldalán pedig sport- és szabadidőközpontot szeretnének kialakítani.

A sportminisztériummal kötött szerződés szerint a munkálatok első ütemét július végéig meg kell kezdenie a kivitelezőnek, és 2005 tavaszáig végeznie kell ezzel a szakasszal. A felújítás első része 3,4 milliárd forintba, a teljes beruházás pedig 11,8 milliárd forintba kerül, s ebből a GYISM 1,4 milliárdot biztosít. A modern, európai színvonalú aréna átadási határideje: 2006. június 30.