Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zlatko Kranjcar lett a horvát válogatott kapitánya

MTI
2004.07.13. 15:36
Zlatko Kranjcar lett a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportba sorsolt horvát labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya.

A 47 éves szakvezető edzőként kétszer (1996, 1998) duplázott a Dinamo Zagrebbel, azaz megnyerte a bajnokságot és a kupát is, valamint 2002-ben szintén bajnok lett az NK Zagrebbel. Játékosként 556 mérkőzésen lépett pályára a Dinamo Zagreb színeiben, s ezalatt 276-szor volt eredményes, ezzel a klub góllövőlistáján a negyedik helyet foglalja el.

A szövetségi kapitányi poszt azután üresedett meg, hogy Otto Baric lemondott, miután a portugáliai Európa-bajnokságon már a csoportküzdelmek után búcsúzni kényszerült a válogatott.

A horvátok legközelebb augusztus 18-án Izrael ellen lépnek pályára felkészülési mérkőzésen, majd szeptember 4-én hazai pályán Lothar Mattha:us együttesét fogadják vb-selejtezőn.