Aliz
6 °C
14 °C

Hitzfeld megerősítette nemleges válaszát

MTI
2004.07.14. 19:05
Ottmar Hitzfeld megerősítette, hogy nem kívánja betölteni a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi tisztét.

"Ismerem magam annyira, hogy tudjam, amint igent mondok a 2005-ös kezdésre, azonnal belevetem magam a munkába. Tehát képtelen lennék arra, hogy most kikapcsolok, jövőre pedig nekilátok. Sajnos nem fogadhatom el az ajánlatot" - mondta a Bayern Münchentől az idény végén menesztett tréner.

Michael Meier dortmundi menedzser ugyanis legutóbb azt javasolta, hogy Michael Henke, Hitzfeld asszisztense vegye át az év végéig a válogatott irányítását, Hitzfeld pedig kipihenten, január elsejétől álljon munkába.

A szövetségi kapitányi poszt három héttel ezelőtt üresedett meg, miután a csalódást keltő portugáliai Eb-szereplés után Rudi Völler lemondott. A felkért edzők közül Hitzfeld kimerültség miatt utasította vissza az ajánlatot, Otto Rehhagel, az Európa-bajnoki címet nyert görög együttes szakvezetője pedig 2006-ig érvényes szerződésére, valamint arra hivatkozott, hogy miután három év alatt felépített egy csapatot, nem akarja cserben hagyni a hellén válogatottat.

A Nationalelf a nyári szünet után először Ausztriával játszik barátságos mérkőzést, majd a brazil válogatottat fogadja Berlinben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?