Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Hitzfeld megerősítette nemleges válaszát

MTI
2004.07.14. 19:05
Ottmar Hitzfeld megerősítette, hogy nem kívánja betölteni a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi tisztét.

"Ismerem magam annyira, hogy tudjam, amint igent mondok a 2005-ös kezdésre, azonnal belevetem magam a munkába. Tehát képtelen lennék arra, hogy most kikapcsolok, jövőre pedig nekilátok. Sajnos nem fogadhatom el az ajánlatot" - mondta a Bayern Münchentől az idény végén menesztett tréner.

Michael Meier dortmundi menedzser ugyanis legutóbb azt javasolta, hogy Michael Henke, Hitzfeld asszisztense vegye át az év végéig a válogatott irányítását, Hitzfeld pedig kipihenten, január elsejétől álljon munkába.

A szövetségi kapitányi poszt három héttel ezelőtt üresedett meg, miután a csalódást keltő portugáliai Eb-szereplés után Rudi Völler lemondott. A felkért edzők közül Hitzfeld kimerültség miatt utasította vissza az ajánlatot, Otto Rehhagel, az Európa-bajnoki címet nyert görög együttes szakvezetője pedig 2006-ig érvényes szerződésére, valamint arra hivatkozott, hogy miután három év alatt felépített egy csapatot, nem akarja cserben hagyni a hellén válogatottat.

A Nationalelf a nyári szünet után először Ausztriával játszik barátságos mérkőzést, majd a brazil válogatottat fogadja Berlinben.