Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A dán kapitány a legesélyesebb a német kispadra

MTI
2004.07.15. 12:36
A Kicker információi szerint jelenleg a dán Morten Olsen az elsőszámú jelölt a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára, ami azt is jelenti, hogy Lothar Matthäusszal már nem számol az illetékes bizottság.

A lap úgy tudja, már csak a német szövetségnek (DFB) kell hivatalos ajánlatot tennie a dán csapat mesterének. Így a Franz Beckenbauer vezette "kapitánykereső" testület (TFK) a holland Guus Hiddink és a magyar nemzeti tizenegyet irányító Matthäus kinevezését nem támogatja.

A TFK véglegesen elutasító választ kapott Arsene Wengertől, az Arsenal francia edzőjétől, aki 2005-ig köt szerződés a klubhoz.

Az Eb-kudarc után lemondott Rudi Völler helyére a Bayern München volt trénerét, Ottmar Hitzfeldet szerette volna megnyerni a DFB, aki azonban nemet mondott, akárcsak a görögökkel Európa-bajnoki címet szerzett Otto Rehhagel.

Az 54 éves Olsen a negyeddöntőig vezette a dánokat az Eb-n. Megbízatása 2006-ig szól, de a szövetség állítólag hajlandó elengedni. Olsen jól ismeri a német futballt, hiszen korábban az 1. FC Köln vezetőedzője volt.