Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felemásan kezdtek a magyarok az osztrák futballbajnokságban

Index
2004.07.15. 16:05
A magyar érdekeltségű csapatok közül csak a bécsi Rapid tudott győzelemmel kezdeni az osztrák Bundesliga szerdai nyitányán. A zöld-fehérek csapatában a bregenz elleni, 5-1-es sikert hozó idegenbeli találkozón egyaránt kezdőként játszott Garics György és a Sturmból szerződtetett Korsós György is, előbbi végigfutballozta a meccset, utóbbi 62. percet szerepelt.

A szintén bajnokesélyes - és Sáfár Szabolcsot a kispadon pihentető - Austria ellen kezdte az idényt az Admira Wacker, ahol ugyancsak két magyar, a korábbi válogatott Mátyus János és a fiatal Mohl Dávid futballozik. A mödlingiek hiába szereztek vezetést a bécsiek otthonában, az Austria fordítani tudott, és a papírformának megfelelően 2-1-re hozta a találkozót.

A harmadik, magyar játékost szintén foglalkoztató osztrák együttes, a Mattersburg is vereséggel indított. A csereként a 78. percben pályára lépő Fülöp Zoltán csapata egyenlíteni tudott 0-1 után a Sturm Graz otthonában, végül 3-1-re végzett.

Wacker Tirol-Grazer AK 1-0 (0-0)
G: Koejoe (71.)
Austria-Admira Wacker Mödling 2-1 (0-1)
G: Janocko (53.), Rushfeldt (70.) ill. Kovacevic (17.)
Sturm Graz-Mattersburg 3-1 (1-1)
G: Mujiri ( 1.), Haas, (77.), Mujiri (89.), ill. Mörz (31.)
Bregenz-Rapid 1-5 (1-2)
G: Ivanschitz ( 8.), Kincl (21.), , Dosek (58.), Ivanschitz (62.) Katzer (90.), ill. Jansen (43.)
Salzburg-FC Superfund Pasching 1-1 (0-1)