Judit
3 °C
7 °C

Pótolták a hiányosságokat a fociklubok

MTI
2004.07.16. 14:31
A péntek déli határidőig a hiánypótlásra kötelezett, NB I-es labdarúgó-csapatokat működtető valamennyi gazdasági társaság benyújtotta a nevezéshez még szükséges, eddig hiányolt iratokat. Erről a Magyar Labdarúgó Liga tájékoztatta az MTI-t.

A beérkezett dokumentációk értékelését a futball-szövetség keddi rendkívüli elnökségi ülése végzi el és ekkor alakul ki az Arany Ászok Liga 2004-2005-ös, végleges mezőnye. Az NB I/B-ben a hiánypótlásra kötelezett csapatok közül a Balassagyarmat visszavonta nevezését.

A liga hat-hat NB I-es és NB I/B-s csapat nevezését utasította el: a bajnok és kupagyőztes Ferencvárosi TC mellett a Pápai Termál Balaton LC, a Videoton, a Békéscsaba, a DVTK és a Budapest Honvéd, illetve a Balassagyarmat, a Kecskemét, a Mosonmagyaróvár, a Makó, a Pápa és a Szeged nem kapott "rajtengedélyt".

Az MLL elsősorban a tervezett költségvetések biztos, szerződésekkel igazolt lefedettségének hiánya miatt utasította el a csapatok nevezését. Korábbi, az MLSZ-ből származó információ szerint a Diósgyőr semmiképpen nem indulhat az élvonalban, mert nem kapta meg a klublicencet az érintett bizottságtól. A döntés oka, hogy a klub nem teljesítette az élvonalbeli részvételhez szükséges feltételeket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?