Tekla
8 °C
20 °C

Pótolták a hiányosságokat a fociklubok

MTI
2004.07.16. 14:31
A péntek déli határidőig a hiánypótlásra kötelezett, NB I-es labdarúgó-csapatokat működtető valamennyi gazdasági társaság benyújtotta a nevezéshez még szükséges, eddig hiányolt iratokat. Erről a Magyar Labdarúgó Liga tájékoztatta az MTI-t.

A beérkezett dokumentációk értékelését a futball-szövetség keddi rendkívüli elnökségi ülése végzi el és ekkor alakul ki az Arany Ászok Liga 2004-2005-ös, végleges mezőnye. Az NB I/B-ben a hiánypótlásra kötelezett csapatok közül a Balassagyarmat visszavonta nevezését.

A liga hat-hat NB I-es és NB I/B-s csapat nevezését utasította el: a bajnok és kupagyőztes Ferencvárosi TC mellett a Pápai Termál Balaton LC, a Videoton, a Békéscsaba, a DVTK és a Budapest Honvéd, illetve a Balassagyarmat, a Kecskemét, a Mosonmagyaróvár, a Makó, a Pápa és a Szeged nem kapott "rajtengedélyt".

Az MLL elsősorban a tervezett költségvetések biztos, szerződésekkel igazolt lefedettségének hiánya miatt utasította el a csapatok nevezését. Korábbi, az MLSZ-ből származó információ szerint a Diósgyőr semmiképpen nem indulhat az élvonalban, mert nem kapta meg a klublicencet az érintett bizottságtól. A döntés oka, hogy a klub nem teljesítette az élvonalbeli részvételhez szükséges feltételeket.