Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Matthäust nem bosszantja a mellőzése

MTI
2004.07.22. 16:19
Lothar Matthäus a dpa hírügynökség adott nyilatkozatában kijelentette, nem bántja, hogy nem ő, hanem Jürgen Klinsmann foglalhatja el a német futballválogatott kispadját.

"Nincs miért bosszankodnom, hiszen engem sosem kérdeztek meg. Meglepett a szövetség döntése, de sok szerencsét kívánok Jürgennek" - mondta a magyar szövetségi kapitány.

Ami a szakvezető-keresésben betöltött saját szerepét illeti, a 150 válogatottsággal nemzeti csúcstartó legenda a sajtóra hárította a felelősséget, mondván: a posztra az ő személye hivatalosan sosem vetődött fel, így neki nem kell ezzel a témával foglalkoznia.

"Kérdezzék Franz Beckenbauert arról, hogy mi is történt az elmúlt két hétben. Azt hallottam, hogy nagy viták voltak a szövetségben, én pedig csak annyit mondtam, hogy bármikor felhívhatnak" - tette hozzá Matthäus, akinek a telefonja azonban néma maradt.

Egy New York-i megbeszélésen született egyezség értelmében a jövőben "hármasfogat" irányítja majd a nemzeti tizenegyet. A Rudi Völler júniusi lemondásával megüresedett szövetségi kapitányi posztot a 39 éves, edzői tapasztalatokkal nem rendelkező Klinsmann tölti be. Segítőtársa Holger Osieck lesz, Oliver Bierhoff pedig menedzserként vállal szerepet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!