Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Matthäus a 'sváb kapcsolatrendszerre' gyanakszik

Index, MTI
2004.07.25. 13:32
Lothar Matthäus egy vasárnapi interjúban elmondta, meglepődött, hogy a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) választása Jürgen Klinsmannra esett a szövetségi kapitányi poszt betöltésekor.

A magyar válogatott szakvezetője a Welt am Sonntag hetilapban kijelentette: mint sok német szurkolónak, neki is "nagy meglepetés volt" a hír a 39 éves Klinsmann felkéréséről.

Matthäus burkoltan a "sváb kapcsolatrendszerben" látja az egyik okát a DFB döntésének. Mint fogalmazott, Klinsmann és Gerhard Mayer-Vorfelder DFB-elnök között "régi kapcsolatok" állnak fenn, hiszen ők még Stuttgartból ismerik egymást.

Az olasz Internazionaléhoz való szerződése előtt Klinsmann a VfB Stuttgart csapatában futballozott, abban az egyesületben, amelynek elnöke akkoriban Mayer-Vorfelder volt.

A magyar szövetségi kapitány szerint a német szövetség választása "elismert, jó nevű személyekre" esett. Önmagában ez azonban nem lesz elég a sikerhez, és ezt Klinsmann és a csapatmenedzseri poszt várományosa, Oliver Bierhoff is nagyon jól tudja - tette hozzá.