Piroska
3 °C
4 °C

Matthäus a 'sváb kapcsolatrendszerre' gyanakszik

Index, MTI
2004.07.25. 13:32
Lothar Matthäus egy vasárnapi interjúban elmondta, meglepődött, hogy a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) választása Jürgen Klinsmannra esett a szövetségi kapitányi poszt betöltésekor.

A magyar válogatott szakvezetője a Welt am Sonntag hetilapban kijelentette: mint sok német szurkolónak, neki is "nagy meglepetés volt" a hír a 39 éves Klinsmann felkéréséről.

Matthäus burkoltan a "sváb kapcsolatrendszerben" látja az egyik okát a DFB döntésének. Mint fogalmazott, Klinsmann és Gerhard Mayer-Vorfelder DFB-elnök között "régi kapcsolatok" állnak fenn, hiszen ők még Stuttgartból ismerik egymást.

Az olasz Internazionaléhoz való szerződése előtt Klinsmann a VfB Stuttgart csapatában futballozott, abban az egyesületben, amelynek elnöke akkoriban Mayer-Vorfelder volt.

A magyar szövetségi kapitány szerint a német szövetség választása "elismert, jó nevű személyekre" esett. Önmagában ez azonban nem lesz elég a sikerhez, és ezt Klinsmann és a csapatmenedzseri poszt várományosa, Oliver Bierhoff is nagyon jól tudja - tette hozzá.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!