Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Lilian Thuram nem lesz többet válogatott

MTI
2004.07.27. 11:16
Nem kíván többet a válogatottban szerepelni Lilian Thuram, aki az 1998-as világ- és a 2000-es Európa-bajnokságon győztes francia labdarúgócsapatnak is a tagja volt.

"Kiszállok a Kékek közül" - mondta többek között a L'Equipe-nek adott interjújában.

Didier Deschamps, Laurent Blanc, Youri Djorkaeff és Marcel Desailly után ő az ötödik, aki a hat, illetve négy évvel ezelőtti sikergárdából a visszavonulás mellett döntött.

A 32 éves, 103-szoros válogatott az újságnak elárulta, hogy már régebb óta foglalkozott ezzel a gondolattal.

"A 2002-es vb-kudarc után nem voltam meggyőződve arról, hogy gyarapítanom kellene a válogatottbeli szerepléseim számát" - mondta, majd hozzátette, azután, hogy a csapat kiharcolta az idei Eb-fellépés lehetőségét, már nem foglalkozott a kérdéssel.

A kiváló védő azt állítja, hogy a portugáliai kontinensviadal negyeddöntőjében a görögöktől elszenvedett 1-0-ás vereség ugyan nem viselte meg annyira, mint a két évvel korábbi világbajnoki kudarc, ezzel együtt úgy véli, hogy a franciák elrontották az idei Eb-t.

"Mostanra olyan állapotba kerültem, hogy ha elfogadnék egy újabb meghívást, azt csak azért tenném, hogy több válogatottságom legyen. Márpedig én nem ilyen vagyok" - mesélte.

Thuram, aki szerint a remek játékosokból álló nemzeti csapat képes kiheverni a két egymást követő sikertelenséget, ezentúl csak a klubjára, a Juventusra koncentrál, és igyekszik legjobb tudása szerint kitölteni a 2006-ban lejáró szerződését.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!