Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lilian Thuram nem lesz többet válogatott

MTI
2004.07.27. 11:16
Nem kíván többet a válogatottban szerepelni Lilian Thuram, aki az 1998-as világ- és a 2000-es Európa-bajnokságon győztes francia labdarúgócsapatnak is a tagja volt.

"Kiszállok a Kékek közül" - mondta többek között a L'Equipe-nek adott interjújában.

Didier Deschamps, Laurent Blanc, Youri Djorkaeff és Marcel Desailly után ő az ötödik, aki a hat, illetve négy évvel ezelőtti sikergárdából a visszavonulás mellett döntött.

A 32 éves, 103-szoros válogatott az újságnak elárulta, hogy már régebb óta foglalkozott ezzel a gondolattal.

"A 2002-es vb-kudarc után nem voltam meggyőződve arról, hogy gyarapítanom kellene a válogatottbeli szerepléseim számát" - mondta, majd hozzátette, azután, hogy a csapat kiharcolta az idei Eb-fellépés lehetőségét, már nem foglalkozott a kérdéssel.

A kiváló védő azt állítja, hogy a portugáliai kontinensviadal negyeddöntőjében a görögöktől elszenvedett 1-0-ás vereség ugyan nem viselte meg annyira, mint a két évvel korábbi világbajnoki kudarc, ezzel együtt úgy véli, hogy a franciák elrontották az idei Eb-t.

"Mostanra olyan állapotba kerültem, hogy ha elfogadnék egy újabb meghívást, azt csak azért tenném, hogy több válogatottságom legyen. Márpedig én nem ilyen vagyok" - mesélte.

Thuram, aki szerint a remek játékosokból álló nemzeti csapat képes kiheverni a két egymást követő sikertelenséget, ezentúl csak a klubjára, a Juventusra koncentrál, és igyekszik legjobb tudása szerint kitölteni a 2006-ban lejáró szerződését.