Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Butt elhagyja a Manchester Unitedet

MTI
2004.07.27. 13:36
Egyre valószínűbb, hogy Nicky Butt a Newcastle United labdarúgója lesz, most már csak fizetéséről kell megállapodnia, s ha átesik a kötelező orvosi vizsgálaton, akkor aláírhatja hároméves szerződését.

A 29 éves angol válogatott középpályás eddig csak a Manchester Unitedet erősítette, de ott már nem igazán számított alapembernek. Ezért hónapok óta a klubváltáson gondolkodott, s most úgy tűnik, hogy megoldódott az ügye, a két érintett egyesület mindenesetre már megállapodott az átigazolásról.

A középpályás egyike a "Fergie fiókái"-ként ismert generációnak, a 90-es évek elején Ryan Giggs, David Beckham, Paul Scholes és Gary Neville mellett Butt is roppant fiatalon kapott lehetőséget a vezetőedzőtől. A futballista 387 találkozón lépett pályára, s 26 gólt szerzett. Utoljára május 22-én, a Millwall elleni cardiffi FA Kupa-döntőn öltötte tétmeccsen magára a Vörös ördögök mezét.