Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Puma kártérítést követel a FIFA-tól

MTI
2004.07.28. 20:16
A Puma sportszergyártó cég kétmillió euró kártérítést követel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségtől (FIFA), amiért a kameruni válogatott játékosainak megtiltották, hogy a speciális fejlesztésű, egyrészes, testhez simuló mezben lépjenek pályára.

A FIFA 200 ezer svájci frankos büntetést rótt ki az afrikai ország szövetségére, mivel az említett dresszben játszottak az Afrikai Nemzetek Kupáján, emellett 6 pont levonását rendelte el a következő világbajnoki selejtezősorozatra. Ezt a döntést a nemzetközi szövetség később törölte, továbbra sem engedélyezi azonban a ruha viselését.

A "szelídíthetetlen oroszlánoknak" becézett kameruni válogatott és a Puma azonban azt állítja, hogy korábban már megegyeztek az Afrikai Labdarúgó Szövetséggel (CAF) az egyrészes futballöltözék viseléséről, így az ügybe a FIFA-nak nincs beleszólása.