István, Vajk
19 °C
33 °C

A Real győzelemmel, a Barcelona vereséggel rajtolt Ázsiában

MTI
2004.07.29. 22:39
A Real Madrid labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 3-1-re legyőzte a japán JEF United Ichihara együttesét. A tokiói összecsapáson - amelyen Zinedine Zidane és Ronaldo nélkül léptek pályára a "galacticók" - a hazaiak szerezték meg a vezetést, ám Guti, Raúl és Solari góljaival végül simán nyertek José Antonino Camacho tanítványai.

"Az éghajlat miatt ebben az időszakban rendkívül nehéz Japánban játszani, éppen ezért ez nagyon jó erőpróba volt" - nyilatkozott David Beckham, a madridi gárda angol válogatott középpályása.

A mérkőzés legjobbjának megválasztott Raúl a találkozó után kilencezer dollárral és egy évre elegendő csokoládéval lett gazdagabb.

A Real Madrid a túra részeként a folytatásban a szintén J-League-ben szereplő Tokyo Verde 1969 ellen lép majd pályára. Ugyan pontos adatok nincsenek arról, hogy mennyiért vállalták el a spanyolok a vendégszereplést, de sajtóértesülések szerint közel 14 millió euróval gazdagodik a klub.

Nem indult ilyen jól az FC Barcelona turnéja, mert a katalán sztáralakulat 1-0-ra kikapott a dél-koreai Suwon Bluewingstől.

A spanyol gárda elleni győztes találatot Zoran Urumov szerezte, aki a 78. perben védhetetlenül bombázott a Barca kapujába. Frank Rijkaard tanítványai a jövő hónap elején Japánban és Kínában is pályára lépnek.