Géza
-11 °C
-4 °C
Curling
Percről Percre

Owen a Real Madrid új csúcsigazolása

MTI
2004.08.13. 17:12
A Real Madrid vezetőinek nem sikerült megállapodnia az Arsenallal Patrick Vieira vételáráról, így a francia középpályás helyett az FC Liverpool csatára, Michael Owen lesz a spanyol futballklub idei "galacticója". A londoni együttes nem fogadta el a Real utolsó, 33 millió eurós ajánlatát a világ- és Európa-bajnok klasszisért, ugyanis 37,5 milliót akart kapni csapatkapitányáért.

Így a madridiak végül letettek Vieira megszerzéséről, s az angol válogatott támadója lett az új célpontjuk. Szigetországi sajtóértesülések szerint Owen akár már pénteken alá is írhat José Antonio Camacho együtteséhez. A Marca spanyol rádióállomás pedig úgy tudja, a 2001-ben aranylabdás csillag vételára nyolc millió font volt, s cserébe még a középpályás Antonio Nunez is Liverpoolba költözik.

Owen állítólag négy plusz egyéves szerződést köt a királyi gárdával, s idényenként 5 millió euró lesz a fizetése. "Michaelt már csak 14 hónapig kötné szerződés a klubhoz, ráadásul az ő posztjára három tehetséges labdarúgónk is van. Sajnálom, de nélküle is fényes jövő áll a gárda előtt" - erősítette meg az értesülést Rafael Benitez, a Liverpool spanyol szakvezetője.