Eleonóra
-1 °C
2 °C
Kékesi Márton
csütörtök 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Csődbe mehet a Videoton

MTI
2004.08.31. 20:08
Csődhelyzet alakulhat ki a labdarúgó Arany Ászok Ligában szereplő Videotonnál, miután a székesfehérvári önkormányzat senkivel nem tudott megállapodni 84 százalékos tulajdonrészének eladásáról.

A város vezetése még nyáron - bízva a végleges döntésben - a Kocsis György által benyújtott, 20 százalékra vonatkozó vásárlási szándéknak megadta az előlegezett bizalmat és azóta a korábban Kispesten is szerepelt vállalt Kocsis, illetve az általa ügyvezető igazgatónak felkért Gál László irányítja a kft.-t. Később az önkormányzat különböző bizottságai azonban több módosítást kívántak végrehajtani a tulajdonrész eladásánál, ám azok nem kapták meg a közgyűléstől a szükséges voksokat, vagyis a 20 százalék üzletrészt nem adhatta el az önkormányzat.

Ezzel előállt az a helyzet, hogy amennyiben az önkormányzat nem tud tőkét bevonni a kft.-be, az működésképtelenné válik, s így a liga akár vissza is vonhatja a klublicencet.

Jó hírt jelenthet ugyanakkor az egyesületnek, hogy Székesfehérvár önkormányzatának különböző szakbizottságai az elmúlt napokban tárgyaltak a Sóstói-stadion rekonstrukciójáról, s a döntések értelmében a létesítmény felújítása befejeződhet. Erre a pénzügyi fedezet biztosítva van.