Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Emberéletet követelt az albán focisiker

MTI
2004.09.05. 12:39
Egy ember meghalt, heten súlyosan megsebesültek, amikor albán és görög szurkolók verekedtek össze Görögországban azután, hogy az Európa-bajnok labdarúgó-válogatott vendégként vb-selejtezőn 2-1-re kikapott Tiranában.

Az ország dél-nyugati részén, a Jón-tengeren található Zákinthosz szigetén egy görög-amerikai elmeháborodott késsel felfegyverkezve megölt egy albánt, kettőt pedig súlyosan megsebesített.

Ugyanakkor az Athén központjában található Omonia téren albán autósok örültek a dicsőséges győzelemnek, amikor megtámadták őket. Négy albánt és egy görögöt megkéseltek. A sérülteket kórházban ápolják.

Szalonikiben ugyancsak voltak összetűzések görögök és az ott élő albán kisebbség között. Rendőrségi jelentés nem tér ki arra, hogy a városban voltak-e sérültek vagy letartóztatások.