Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Százötezer eurót ért Pelé meze

MTI
2004.09.21. 15:06
Elárverezték azt a mezt, amellyel Paul Gascoigne itatta fel könnyeit az 1990-es labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében. A Christie's aukciósház 24 ezer (35 ezer euró) fontot keresett a legendás trikón.

A botrányairól is elhíresült Gascoigne az olaszországi vb-n a németek elleni elődöntőben akkor fakadt sírva, amikor sárga lapot kapott és így - ha csapata bejut - nem játszhatott volna a fináléban. A zseniális irányító 19-es számú mezébe törölte könnyeit, ez a kép bejárta egész Angliát. A döntőbe végül 11-esekkel a németek jutottak, akik meg is nyerték a vb-t.

Az árverésen kalapács alá került az 1990-es angol válogatott minden tagjának trikója, így a csatár Gary Linekeré és a kapus Peter Shiltoné is.

Az árverés fénypontja viszont Pelé mezének kalapács alá bocsátása volt. A háromszoros világbajnok brazil legenda az 1958-as svédországi vb döntőjében viselt kék, tízes számú meze 105 ezer euróért kelt el.