Ödön
2 °C
11 °C

2007-re kész lehet a Liverpool új stadionja

MTI
2004.09.28. 10:40
John Prescott brit miniszterelnök-helyettes is áldását adta a tervre, így az FC Liverpool újabb fontos lépéssel került közelebb ahhoz, hogy a labdarúgók 2007-ben már új, 60 ezer férőhelyes stadionban fogadják ellenfeleiket.

A klub beadványát júliusban már elfogadta az illetékes testület, de szükség volt a kormány támogatására is. Az építkezést most már csak magánemberek vagy az általuk alakított civil szervezetek tiltakozása akadályozhatja meg.

"Nem ez volt az utolsó gát, de rendkívül fontos döntésen vagyunk túl. Örülök annak, hogy újabb nagy lépést tettünk az új stadion felé." - mondta Rick Perry, az FC Liverpool elnöke.

Hozzátette: az eredeti 80 millióról 120 millióra növekedett a létesítmény felépítésének költségvetése, így jelenleg még nem áll rendelkezésre a teljes összeg.

Az ultramodern létesítmény a jelenlegitől nem messze, a Stanley Parkban épül. Az FC Liverpool 1892 óta játszik mai pályáján, az Anfield Roadon, de a jelenleg 45 362 férőhelyes lelátók már kicsinek bizonyulnak. Összehasonlításul: a Manchester United otthonában, az Old Traffordon ennél mintegy húszezerrel több néző foglalhat helyet. A költözés után az Anfield Road helyén bevásárlóközpont épül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?